Molco car parts equipped with turn-stackable bins for new Warehouse
Engels Logistics

Molco car parts voorzien van draaistapelbakken voor nieuw magazijn

De draaistapelbakken van Engels in gebruik bij het nieuwe magazijn van Molco Car Parts

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Molco Car Parts, leverancier van hoogwaardige auto-onderdelen, heeft recentelijk een opvallende groei doorgemaakt. Om deze groei bij te kunnen houden en hun klantbeloftes waar te maken, moest het bedrijf verhuizen naar een groter en efficiënter magazijn in Wijchen, weg van hun oorspronkelijke locatie in Druten.

Deze verhuizing bracht verschillende uitdagingen met zich mee voor Molco. Allereerst moesten ze ervoor zorgen dat klanten nog steeds snel bediend konden worden, zelfs na de verhuizing. Daarvoor was een slim systeem nodig om bestellingen op prioriteit te behandelen. Daarnaast moesten ze de logistieke processen optimaliseren en handelingen verminderen, ondanks een grotere voorraad en assortiment. Duurzaamheid stond ook hoog op de agenda bij het inrichten van het nieuwe magazijn.

Gelukkig bood de zorgvuldig geplande verhuizing naar Wijchen een solide oplossing voor deze uitdagingen. Het nieuwe pand bood voldoende ruimte voor de groeiende voorraad, terwijl een modern warehouse management systeem en conveyor systeem van Maas Internal LogistiX de efficiëntie verhoogden en de handelingen verminderden. Duurzaamheidsmaatregelen, waaronder zonnepanelen, zorgden ervoor dat het magazijn voldeed aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Molco.

In deze oplossing speelde Engels een cruciale rol bij het adresseren van de uitdagingen met productdragers. Molco koos uiteindelijk voor 750 draaistapelbakken van Engels, elk met specifieke kenmerken die perfect aansloten bij hun behoeften. Met afmetingen van 800x400x350mm waren deze bakken geschikt voor zowel kleine als grote auto-onderdelen. De verschillende kleuren van de bakken hielpen bij het organiseren van de orderstromen, terwijl hun stapel- en nestbaarheid flexibiliteit bood in de magazijnindeling.

Dankzij deze samenwerking tussen Molco, Maas Internal LogistiX en Engels kon Molco naadloos overgaan naar hun nieuwe locatie, waar ze klaar zijn om hun groei voort te zetten en hun klanten de service te bieden die ze verdienen.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top