Empack Namur: de nieuwe hot spot in Wallonië voor de verpakkingssector

Na maar liefst 18 edities is Empack meer dan ooit dé afspraak voor professionals om banden te smeden en nieuwe inzichten te verwerven over alles wat beweegt in de Belgische verpakkingssector. Er beweegt véél. Grenzen verleggen, daar draait het om. Daarom is er op 26 mei ook een eerste Franstalige editie in Namen: Empack Namur “la journée de l’emballage”. En dit op algemeen verzoek van de verpakkingssector. We geven de sector een netwerk en commercieel platform in het bloeiende Wallonië.

Waarom Namen? Centraal, toegankelijk en professioneel

De keuze om de hele verpakkingswereld ook over de taalgrens te verenigen lag voor de hand. Maar waarom in Namen? Simpel: Namur Expo is een uiterst gezellige, ruime en bereikbare locatie. De ideale ontmoetingsplek voor een professioneel en doeltreffend netwerkevent.
Wat brengt Empack Namur? Een zinderend programma Sleutelwoorden op dit ééndaagse event zijn inspireren, connecteren en ontdekken. Intensief sparren met collega professionals? Casual converseren met gelijkgestemden? Leren van toonaangevende speakers? Duurzaamheid, techniek, voedingsverpakking… alles krijgt hier een plekje:

• All inclusive standen met smart badge technologie • Network Lounge voor exposanten en bezoekers • Partner Village met strategische partners zoals Wagralim, Plastiwin, FSC, IBE-BVI, Pack4Food,… • Conferences met hot topics • Trends Gazellen Awards voor de verpakkingssector (incl. netwerkdrink)

Tijdens een innovation tour maken bezoekers kennis met een veelheid aan nieuwigheden die exposanten uitstallen en demonstreren. De beste innovatie ontvangt trouwens een innovation award.

Door samen te werken met vakbladen garandeert de organisatie maximale visibiliteit, aangevuld met publicaties op de website en social media…

Voor wie? De 70 exposanten zijn producenten van verpakkingsmachines, -materialen en -technologie, controle- en inspectiesystemen, handling en logistieke systemen, label & print,…

De organisatie mikt op 1.000 bezoekers met functies als aankopers, ingenieurs, operations managers, technical managers of afdelingsmanagers, onderzoekers en verpakkingsexperts. De industrietakken waar het publiek werkzaam is, zijn breed verspreid: van de voedingssector (+/- 20%) tot groothandel en verpakkingsindustrie.

Verpakking is overal, net als de vernieuwing. Empack Namur wordt dan ook een nieuwe hot spot voor de verpakkingscommunity in Wallonië.

Meer info?

U wil meer info over Empack Namur? Contacteer Philippe Van Dyck: (0) 3 280 53 27 of Els Verhoeven: +32 (0) 3 280 53 46 of via empack-be@easyfairs.com.

Empack-Namur-2020

-Einde-

Contact
Karen Rammeloo
Marketing Event Manager
E-mail: karen.rammeloo@easyfairs.com

 

Over Easyfairs

Easyfairs organiseert evenementen die bezoekers een visie op de toekomst bieden en die communities met elkaar in contact brengen.

De groep organiseert momenteel 220 evenementen in 17 landen en beheert 10 eventlocaties in België, Nederland en Zweden. In België organiseert Easyfairs 30 evenementen waaronder Advanced Engineering, Art Brussels, bis, Bois&Habitat, Empack, FACTS, Green, Horeca Expo, Made in Asia, Realty, Saveurs & Métiers, Worksafe, … . Verder beheert het ook 4 eventlocaties: Flanders Expo (Gent), Antwerp Expo, Nekkerhal-Brussels North (Mechelen) en Namur Expo.

Easyfairs heeft meer dan 750 mensen in dienst en genereerde een omzet van meer dan € 171 miljoen voor het boekjaar 2018-2019.

In 2018 werd Easyfairs uitgeroepen tot ‘Entrepreneur of the Year®’. In 2019 volgende de titel ‘Best Managed Company’, uitgereikt door Deloitte, en ‘Great Place to Work’, uitgereikt door Vlerick Business School. Het bedrijf staat op de 18e plaats in de lijst van ’s werelds toonaangevende beursbedrijven.

‘Visit the future’ met Easyfairs en lees meer op www.easyfairs.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Verpakking

Consument bespaart 5 kilogram verpakking per jaar

De voedingsindustrie bespaarde dankzij innovaties en aanpassingen van productielijnen sinds 2004 jaarlijks 56.000 ton verpakkingen. Per Belg is dat een besparing van bijna 5 kg verpakkingen per jaar. In het nieuwe verpakkingspreventieplan voor de sector wil Fevia samen met haar leden en partners verder inzetten op circulaire verpakkingen, gesteund door gerichte innovaties en rekening houdend

Guy Paternoster

Waalse voedingsindustrie in volle bloei

Veel opportuniteiten, maar ook veel uitdagingen Met 1.569 bedrijven is de voedingsindustrie ook in Wallonië de grootste industriële werkgever en investeerder. Ondanks de goede cijfers die de sector kan voorleggen, kan ze niet op haar lauweren gaan rusten. Er moet aan de toekomst worden gedacht. En die zou wel eens in lokale productieketens kunnen liggen:

Namur Expo

Empack Namur: de nieuwe hot spot in Wallonië voor de verpakkingssector

Na maar liefst 18 edities is Empack meer dan ooit dé afspraak voor professionals om banden te smeden en nieuwe inzichten te verwerven over alles wat beweegt in de Belgische verpakkingssector. Er beweegt véél. Grenzen verleggen, daar draait het om. Daarom is er op 26 mei ook een eerste Franstalige editie in Namen: Empack Namur

Scroll naar top